Sezer siyasetten uzak kalacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, görev süresinin dolmasından sonra "siyasetten uzak kalacağı" bildirildi.

Cumhurbaşkanı Sezer, Divriği Kültür Vakfı Başkanı Arif Ali Atay ve beraberindeki heyeti kabul etti. Basına kapalı kabul, yaklaşık 15 dakika sürdü.

Atay, Çankaya Köşkü'nden ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, Ankara'da yaşayan yüz bin civarında Divriğili adına Cumhurbaşkanı Sezer'i ziyaret ettiklerini söyledi. Atay, "2 bin 619 gündür onurumuz, gururumuz olduğunu belirttik ve hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ettik" dedi.

"Cumhurbaşkanını yeni Meclis'in seçip seçemeyeceği konusunda ne söyledi?" sorusu üzerine ise Atay, "Türkiye'de cumhurbaşkanlığının 5 artı 5 değil, 7 yıl olmasının çok daha uygun olabileceğini söyledi. Çünkü, daha efektif, daha verimli olabileceği sürenin 7 yıl olduğunu ifade etti. 'Mümkünse 7 yıl olmalı' dedi" diye konuştu.

Atay, Cumhurbaşkanı Sezer'in Meclis içinden ya da dışından bir cumhurbaşkanı adayı konusunda bir fikir beyan edip etmediğinin sorulması üzerine de, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 'dışardan da olabilir, içerden de olabilir. Önemli olan Atatürk'ün ilkelerine bağlı, Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı olması konusudur' dedi" karşılığını verdi.

Sezer, Tokat Turhal Ulutepe Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Çelik ve beraberindeki heyeti de kabul etti.

Heyette yer alan Cemal Çelik'in, Çağlayan'da yapılan Cumhuriyet mitinginden sonra yazdığı bir şiiri kabul sırasında okuduğunu belirten Orhan Çelik, Sezer'in laiklik vurgusu taşıyan şiiri çok beğendiğini belirtti.

Orhan Çelik, Cumhurbaşkanı Sezer'den görevinin bitiminde siyasete devam etmesini istediklerini, ancak Sezer'in "siyasetten kesinlikle uzak olacağını" söylediğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber